Держархбудінспекція оприлюднила план перевірок будівельників на 2020 рік

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
DABI-2

Державна архітектурно-будівельна інспекція України опублікувала на Інспекційному порталі та власному сайті затверджений річний план здійснення заходів державного нагляду (контролю) на 2020 рік.

Про це порталу МЕтри повідомила пресслужба ДАБІ.

Згідно з планом буде проведено більше 3,5 тис. перевірок – як щодо дотримання вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності під час виконання підготовчих та будівельних робіт, так і щодо додержання Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з будівництва об’єктів із середніми та значними наслідками.

Таким чином суб’єкти господарювання вже можуть дізнатися, чи включено їх до плану перевірок ДАБІ на наступний рік.

Крім того, із запуском онлайн-платформи «ПРОЗОРА ДАБІ», інформацію про позапланові перевірки ДАБІ почали розміщувати ще й у зазначеній системі. Зокрема, у «ПРОЗОРА ДАБІ» публікуються відомості про заходи контролю щодо об’єктів незначного, середнього та значного класу наслідків, замовниками яких є юридичні особи. За адресою будівництва чи назвою замовника кожен може дізнатися підстави проведення перевірки, дату видачі направлення інспектору та результати контрольно-інспекційного заходу.