Анульовано дозвіл на скандальну забудову схилу у Печерському районі столиці

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
Вільшанська

Державна архітектурно-будівельна інспекція України анулювала дозвіл на будівництво житлового, офісно-торговельного та спортивно-оздоровчого комплексу з вбудованою інфраструктурою та підземним паркінгом на вул. Вільшанська, 2-6 у Печерському районі міста Києва.

Про це повідомила пресслужба Держархбудінспекції.

У ДАБІ зазначили, що підставою прийняття такого рішення стали результати позапланової перевірки щодо дотримання вимог законодавства при видачі містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки.

«Перевіркою встановлено, що Департаментом містобудування та архітектури виконавчого органу Київської міської ради (КМДА) видано містобудівні умови та обмеження всупереч наявним невідповідностям, а саме: наміри забудови землі не відповідають положенням містобудівної документації на місцевому рівні, у тому числі щодо висотності об’єкта будівництва», - йдеться у повідомленні.

У зв’язку з цим головним інспектором будівельного нагляду скасовано дію містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки. Відповідно до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» це є підставою для анулювання дозволу на виконання будівельних робіт.

«Завдяки активній позиції ЗМІ та небайдужих громадян, які звертають увагу держави на те, що будується у їх місті, ДАБІ має можливість і правові підстави реагувати на резонансні будівництва, такі як на вул. Вільшанська, 2-6. Адже чинне законодавство чітко визначає умови, за яких орган держархбудконтролю може здійснити позапланові заходи контролю. Тож спільними зусиллями з громадськістю поступово ми наводимо лад у містобудівній діяльності столиці», – прокоментував в.о. Голови Держархбудінспекції Олександр Строкач.

Тож 19 грудня 2019 року Держархбудінспекцією прийнято рішення про анулювання дозволу № ІУ 113192671102, який був виданий у вересні 2019 року на підставі поданого замовником будівництва пакету документів. Подальше виконання будівельних робіт на об’єкті по вул. Вільшанська, 2-6 у Печерському районі міста Києва є незаконним.