Київрада звільнила від пайової участі забудовників, які завершать недобуди

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
киеврада2

До пайової участі у розвитку інфраструктури Києва не будуть залучені замовники, які завершують будівництво багатоквартирних житлових будинків, що споруджувалися із залученням коштів фізичних осіб, у разі неспроможності забудовників продовжувати таке будівництво. Як повідомила пресслужба Київської міської держадміністрації, таке рішення Київрада підтримала більшістю голосів.

«З травня 2019 року інвестори недобудов неодноразово проводили акції протесту та вимагали прийняти такі рішення», – прокоментував депутат, заступник голови КМДА, голова комісії КМДА з вирішення проблемних питань по об’єктах незавершеного будівництва Вячеслав Непоп.

Для уникнення зловживань неспроможність забудовників продовжувати будівництво буде встановлюватися в судовому порядку.

«Звільняючи від пайової участі, міська рада стимулює підприємства долучитися до завершення недобудов, – зазначив Вячеслав Непоп. – На сьогодні в полі зору комісії з вирішення проблемних питань по об’єктах незавершеного будівництва – більше 50 об’єктів. Більшість із них – сумно відомі «будинки Войцеховського». Продаж нереалізованих житлових та нежитлових площ не завжди покриває витрати для завершення будівництва. Звільнення від сплати пайової участі буде сприяти швидшому вирішенню питання з недобудами у столиці».