На Одещині посадовців «взяли» на хабарі за виділення землі у курортній зоні

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
сбу2

Служба безпеки України на Одещині викрила депутата, члена виконкому і тимчасово виконуючого обов`язки голови Затоківської селищної ради, які вимагали від місцевого приватного підприємця $87 тисяч доларів за дозвіл на розробку проектів і виділення трьох земельних ділянок у курортній зоні.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

«Затримали депутата під час отримання першої частини хабара у розмірі $11 тисяч. У ході обшуків за місцями проживання і роботи фігурантів справи правоохоронці вилучили ще 1 мільйон 240 тисяч гривень», - йдеться у повідомленні.

У межах кримінального провадження, відкритого за ч. 4 ст. 190 (шахрайство), ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України, вирішується питання щодо здійснення зловмисникам оголошення про підозри.

Заходи із викриття проводились у межах протидії зловживанням в органах державної влади та місцевого самоврядування і на виконання розпорядження керівництва держави щодо викриття та ліквідації корупційних схем, пов`язаних із виділенням землі в курортних зонах.