У столичному передмісті прокуратура заблокувала приватизацію землі на 5,5 млн. грн.

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
обл-прокур

Органи прокуратури в судовому порядку відстояли право територіальної громади села Нові Петрівці, що знаходиться в передмісті столиці, на земельні ділянки вартістю понад 5,5 млн. грн.

Про це повідомила пресслужба прокуратури Київської області.

«У червні 2015 року Новопетрівською сільською радою Вишгородського району Київської області всупереч чинному законодавству затверджено проекти із землеустрою та відведено у приватну власність фізичних осіб земельні ділянки для ведення особистого селянського господарства за рахунок земель загального користування та території передбаченої для будівництва об`єктів обслуговування, торгівлі та інших видів підприємницької діяльності», - йдеться у повідомленні.

У прокуратурі вважають, що вказані дії органу місцевого самоврядування порушили інтереси територіальної громади с. Нові Петрівці, оскільки спірні земельні ділянки вартістю понад 5,5 млн грн знаходяться в межах населеного пункту та не можуть надаватися у приватну власність.

З метою захисту порушених прав територіальної громади прокуратурою подано позов про визнання недійсним рішення органу місцевого самоврядування та витребування з чужого незаконного володіння спірні земельні ділянки.

Судами першої та апеляційної інстанцій позовні вимоги прокуратури задоволено в повному обсязі.