Вторинне житло столиці за рік подорожчало на 1,8 %

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
kyiv-doma

Вартість житла на вторинному ринку столиці за 2019 рік піднялася на 1,8%. Такі дані оприлюднив Інформаційно-аналітичний центр Компанії «Олімп Консалтинг».

Протягом минулого року середня вартість кв. м. вторинного житла у Києві з 975$ піднялася на 18$ і досягла рівня 993$.

Найвищими ціни на вторинне житло, залишаються у Печерському районі. Водночас, це єдиний район столиці, де квадратний метр б/в житла у грудні минулого року втратив в ціні (на 6$). Тож тепер тут квадратний метр оцінюється у середньому в 1634 $. Також високий рівень цін спостерігається у Шевченківському районі - тут квадратний метр старого житла вийшов на рівень 1054 $.

Найдешевше житло розташовується в лівобережній частині міста. Так, у Деснянському районі вторинне житло коштує вже близько 792 $ за кв метр. У Дніпровському та Дарницькому районах б/в квартири оцінюються на рівні 869 $ та 874 $ за кв. м. відповідно.

У правобережній частині Києва найдешевше вторинне житло розташоване у Святошинському районі – тут воно коштує в середньому 853 $ за кв. метр. Дещо вище житло котується у Солом’янському районі. Тут б/в квартири оцінюються у 924 $ за кв. м. У Подільському квадратний метр такого житла коштує 963 $.

Читайте також: У Києві активізувалося нежитлове будівництво, житлове - на спаді

У Голосіївському та Оболонському районах старі квартири коштують 975 $ та 987 $ за кв. метр.

Як відзначають в «Олімп Консалтинг», дані наведені в сегменті житла, побудованого в період з 1950 по 1992 роки.

m.Kiyiv-5