Держархбудінспекція вимагає демонтувати самовільну надбудову в історичному центрі Полтави

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
полт

Департамент Держархбудінспекції у Полтавській області вимагає від порушника містобудівного законодавства демонтувати самовільну надбудову у історичному центрі Полтави, а саме по вул. Шевченка,15а.

Як повідомляє пресслужба ДАБІ, відповідний припис винесено за результатами проведених заходів контролю.

«Ще наприкінці 2019 року на підставі звернень Полтавської обласної організації Національної Спілки архітекторів України та Полтавської міської ради посадові особи ДАБІ вийшли на позапланову перевірку за вказаною адресою. У результаті зафіксовано, що на місці здійснюються роботи з надбудови третього та мансардного поверху до наявної будівлі без дозвільних документів. Замовник чи його представник на об’єкті були відсутні», - йдеться у повідомленні.

З метою встановлення особи суб’єкта містобудування та забезпечення його присутності для здійснення заходів контролю Департаментом ДАБІ було направлено відповідні матеріали до органів Нацполіції.

Під час повторного виходу на перевірку вдалося встановити фізичну особу, що здійснює будівельні роботи на об’єкті. Відтак за результатами інспекційних заходів посадовими особами ДАБІ складено протокол про адміністративне правопорушення та винесено припис з вимогою привести об’єкт до попереднього стану шляхом демонтажу збудованих конструкцій.