В Індії підірвали дві житлових новобудови через порушення екологічних норм

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
Kerala

В Індії влада штату Керала за допомогою керованих вибухів знесла два житлові комплекси, які були побудовані з порушеннями екологічних норм. Про це повідомила служба новин BBC.

Як відзначили в BBC, індійський Верховний суд ще в минулому році зобов'язав знести зазначені будівлі, після того як було встановлено, що вони побудовані з порушенням правил охорони прибережних районів.

В першу чергу контрольованим вибухом знесли 19-поверховий житловий комплекс «H2O Holy Faith», в якому було 90 квартир. Далі під знесення пішли 16-поверхові башти-близнюки ЖК «Alfa Serene».

Очікується знесення ще кількох житлових будинків. Всього в будівлях, які згідно з судовим рішенням повинні бути знесені, знаходиться 343 квартири, розраховані на проживання близько 2 тисяч осіб.

В BBC також відзначили, що дозвіл на будівництво скандальних житлових комплексів давали місцеві чиновники без узгодження з місцевим органом, який здійснює охорону прибережної території штату Керала.

Після судового рішення про знесення деякі жителі приречених будинків відмовилися залишати квартири. Однак влада припинила водопостачання і відключила електроенергію в будинках, не залишаючи мешканцям вибору.