У Тернополі СБУ попередила відчуження у громади історичного будинку вартістю 15 мільйонів гривень

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
Терноп

Служба безпеки України попередила приватизацію за суттєво заниженою ціною історичної будівлі колишньої залізничної лікарні, яку посадовці Тернопільської міської ради планували здійснити в інтересах діючого орендаря.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

«Для зниження вартості об’єкту зловмисники підробили документацію, яка свідчила про нібито виконані орендарем роботи з відновлення окремих приміщень будинку. Це, зокрема, дозволяло ділкам штучно знизити його ціну і мінімізувати видатки на купівлю будинку», - йдеться у повідомлені.

Правоохоронці задокументували, що у вересні 2017 року виконавчий комітет міськради дозволив приватній структурі, афілійованій із місцевим екс-високопосадовцем, здійснити реконструкцію орендованого майна. Після фіктивного завершення будівельних робіт підрядна організація надала документи, які нібито засвідчували «інвестиції» у відновлення будівлі на майже 4 мільйони гривень.

Співробітники СБ України встановили, що жодних робіт з реконструкції орендованих приміщень фактично не проводилося. Наразі рішенням суду на комунальне майно накладено арешт.

За матеріалами СБУ дії посадовців міської ради, причетних до протиправної оборудки, перевіряються Тернопільською місцевою прокуратурою у межах кримінального провадження, відкритого за ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.