Рейдери зупинили будівництво метро в Києві

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
Метро

Акціонерне товариство «Київметробуд», яке веде будівництво метрополітену у Києві, зазнало спроби рейдерського захоплення.  Відповідна заява оприлюднена на офіційному сайті ПАТ «Київметробуд».

«17 грудня в публічному акціонерному товаристві «Київметробуд» відбулася спроба рейдерської атаки. Це сталося під час проведення позачергових зборів акціонерів. Використовуючи підроблений пакет документів, за підтримки загону «тітушек», була зроблена спроба встановити контроль над підприємством», - йдеться у заяві.

У ПАТ «Київметробуд» зазначили, що його представники офіційно звернулися в правоохоронні органи з метою недопущення протиправних дій, які можуть привести до захоплення підприємства і зупинки будівництва метрополітену для столиці.

У свою чергу в Офісі Генерального прокурора повідомили, що за їх клопотанням слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва наклав арешт на грошові кошти на банківських рахунках ПАТ «Київметробуд» та його відокремлених підрозділів.

Це зроблено в рамках кримінального провадження для запобігання шахрайському заволодінню бюджетними коштами посадовими особами ПАТ «Київметробуд» та підконтрольних керівництву ПАТ інших підприємств під час будівництва дільниці Сирецько-Печерської лінії метрополітену від станції «Сирець» на житловий масив Виноградар з електродепо у Подільському районі м. Києва.

В подальшому Офіс Генерального прокурора звернеться до суду з клопотанням про передачу цих коштів в АРМА з можливістю виплат на будівництво метрополітену під контролем держави.