Торік столичні власники домашніх електростанцій заробили 6,5 мільйонів гривень

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
Solar panels on the roof of the house

Кількість домашніх електростанцій у столиці продовжує зростати. Наразі 177 домогосподарств виробляють електроенергію для власних потреб, а надлишок продають у мережу.

Про це повідомила служба  із комунікацій ТОВ «Київські енергетичні послуги».

За інформацією підприємства, у 2019 році у Києві з’явилося 69 нових просьюмерів (домогосподарств, що самостійно виробляють електроенергію для своїх потреб, а надлишок продають у мережу). Загалом минулого року до мережі надійшло 1,6 млн кВт·год електроенергії від домашніх сонячних електростанцій, а їх власники відповідно отримали 6,5 мільйонів гривень доходу.

За кожну продану кіловат-годину постачальник електроенергії та енергоефективних рішень YASNO здійснює нарахування та виплати просьюмерам за «зеленим» тарифом, встановленим державою.

«Ми підтримуємо і розвиваємо ідеї енергоефективності та допомагаємо нашим клієнтам стати енергонезалежними. Наприклад, мешканці столиці можуть придбати дахові сонячні панелі YASNO Efficiency. Ми пропонуємо проект «під ключ»: від підготовки необхідних документів і встановлення обладнання до сервісної підтримки», - сказав директор YASNO в Києві Віктор Мельников.