У Києві судитимуть ексдиректора «Спецжитлофонду» за дешевий продаж 20 квартир на Печерську

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
nabu-1

Детективи НАБУ повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем колишньому директору столичного комунального підприємства «Спецжитлофонд». За даними слідства, він продав у 2015 році майнові права на 20 квартир у новобудові на Печерську за суттєво заниженими цінами. Ці дії підозрюваного, які кваліфіковані за ч.2 ст. 364 КК України, завдали громаді Києва 5,9 млн грн шкоди.

Про це повідомила пресслужба Національного антикорупційного бюро України.

"Як встановило слідство, колишній керівник комунального підприємства, зловживаючи своїм службовим становищем, у порушення законодавства продав у 2015 році майнові права на 20 квартир у новобудові на Печерську, замовником якого був «Спецжитлофонд», за суттєво заниженими цінами. В результаті цього громада Києва недоотримала 5,9 млн грн, що встановлено судово-економічними експертизами", - йдеться у повідомленні.

Розслідування наведених фактів детективи Національного бюро здійснюють із березня 2018 року.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу, а також проводяться слідчі дії спрямовані на встановлення інших учасників злочинної схеми.

 Довідково

КП «Спецжитлофонд» створене для отримання прибутку від господарської діяльності з будівництва житлового та нежитлового фонду, тощо. Предметом діяльності КП «Спецжитлофонд» є здійснення функцій замовника будівництва, залучення в установленому порядку інвестицій для фінансування будівництва житлового фонду (відповідно до Статуту).