Колишнього Підгірцівського сільського голову судитимуть за оплату непроведеного землеустрою

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
prokuratura

Колишнього Підгірцівського сільського голову судитимуть у справі щодо перерахування на рахунок ТОВ «Геоземінвест» понад 440 тисяч гривень за технічну документацію із землеустрою, яка не була виготовлена та не передана до сільської ради.

Про це повідомила пресслужба прокуратури Київської області.

«Встановлено, що вказана особа, перебуваючи на посаді Підгірцівського сільського голови, будучи службовою особою, діючи від імені органу місцевого самоврядування, діючи з прямим умислом,  вчинив службове підроблення та розтрату бюджетних коштів на суму понад 440 тисяч гривень», - йдеться у повідомленні.

У прокуратурі зазначають, що Підгірцівською сільською радою Обухівського району Київської області, в особі сільського голови, у період з 2013 по 2015 роки, укладено ряд договорів із ТОВ «Геоземінвест».

У подальшому, достовірно знаючи, що технічні документації із землеустрою за вищевказаними договорами не виготовлені та не передані до сільської ради, підписав 6 актів прийому-передачі виконаних робіт, що стало підставою для перерахування на рахунок  ТОВ «Геоземінвест» грошових коштів на загальну суму понад 440 тисяч гривень.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у вказаному кримінальному провадженні здійснюється Обухівським відділом Києво-Святошинської місцевої прокуратури.