Новий Генплан Києва передбачає подальшу житлову забудову промзон

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
промзон

У проєкті нового Генерального плану міста Києва передбачено зменшення площі промислових і комунально-складських територій з подальшою їх забудовою. Про це повідомила пресслужба Київської міської державної адміністрації з посиланням на КО «Інститут Генерального плану міста Києва».

У КМДА уточнили, що за новим Генпланом Києва, намічено перепрофілювання майже 1,7 тис. гектарів територій для громадської багатофункціональної, житлової багатоквартирної забудови, озеленення та інженерно-транспортної інфраструктури у промрайонах: «Подільсько-Куренівський», «Дніпровський», «Микільська Борщагівка», «Нивки», «Відрадний», «Теличка», «Воскресенський», «Дарницький», у промзонах «Корчувате» та «Пирогово».

«Такий розвиток виробничих територій Києва цілком відповідає параметрам, притаманним для сучасних європейських міст, – зазначив начальник комунальної організації Сергій Броневицький. – Також передбачена реорганізація занедбаних промислових зон під підприємства із новітніми технологіями, розвиток системи громадських центрів та публічних просторів».

Перетворення промислових територій неподалік центру на багатофункціональні райони – це можливість для міста скоротити так звані маятникові міграції у робочі дні, адже окрім нового житла, тут з’являться заклади торгівлі, офісні площі невеликих компаній, нові сквери, пішохідні алеї.