З початку року за програмою пільгового фінлізингу житла поліцейські та рятувальники придбали 81 квартиру

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
DIU

З початку року станом на 27 січня Державною іпотечною установою за заявами поліцейських Національної поліції та рятувальників ДСНС придбано для передачі на умовах фінансового лізингу 81 квартиру.

Про це повідомила пресслужба ДІУ.

«Від початку реалізації Порядку забезпечення Державною іпотечною установою поліцейських та осіб рядового і начальницького складу служби цивільного захисту житлом на умовах фінансового лізингу, який затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 14 листопада 2018 р. № 1201, ДІУ було придбано 1192 квартири для передачі їх у фінансовий лізинг даним категоріям громадян України. Географія дії програми розповсюджена по всім областям України, крім тимчасово непідконтрольних населених пунктів Донецької та Луганської областей та АР Крим», - йдеться в повідомленні.

На сьогоднішній день, для безперервного виконання зазначеного Порядку, здійснюється погодження умов та обсягів фінансування програми фінансового лізингу на 2020 рік. Фінансування програми передбачається, у тому числі з урахуванням коштів, що залучаються ДІУ на внутрішньому ринку.

Як повідомлялося, прийнятий Порядок спрямований на поліпшення житлового забезпечення та соціального захисту поліцейських та осіб рядового і начальницького складу служби цивільного захисту.

Довідково

У 2019 році за підтримки МВС та Мінфіну України Державна іпотечна установа розпочала реалізацію першого етапу Програми фінансового лізингу житла. Для продовження дії програми фінансового лізингу у 2020 році та розповсюдження її на інші категорії громадян, кошти залучаються шляхом емісії облігацій, забезпечених державною гарантією на суму 3,7 млрд. гривень.