Понад 900 харків’ян отримали житло шляхом іпотечних і цільових програм

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
me3.com.ua

Понад 900 харків’ян покращили свої житлові умови завдяки іпотечним та цільовим програмам. Про це поінформував керівник компанії АТ «ТРЕСТ ЖИТЛОБУД-1», заступник Голови Ради директорів та регіональний представник Конфедерації будівельників України (КБУ) у Харківській області Олександр Харченко.

«Доступне житло – один з етапів вирішення демографічних питань на місцях та загалом у країні. У Харкові активну участь, у іпотечних та цільових програмах, бере і наша компанія», - зазначив він.

За інформацією регіонального представника КБУ на Харківщині, з метою забезпечення громадян житловою нерухомістю на первинному ринку України, АТ «ТРЕСТ ЖИТЛОБУД-1» разом із банківською  установою та членом КБУ АТ «КБ «ГЛОБУС» - з 2017 року запустили спеціальну  програму.

«За 2017-19 роки було реалізовано 579 квартир на загальну суму 579 млн. грн. Ця програма дала можливість залучити додаткові кошти та збільшити обсяги продажу житлової нерухомості», - додав він.

Він розповів, що у 2019 року АТ «ТРЕСТ ЖИТЛОБУД-1» бере участь в держпрограмі фінансового лізингу житла для поліцейських та рятувальників Державної іпотечної служби. За цією програмою вже реалізували 72 квартири на суму 57,7 млн. грн.

«Також, працюємо з Харківським регіональним управлінням «Держмолодьжитло». У межах державних та регіональних програм, в минулому році 259 сімей змогли придбати квартири на суму більше ніж 172 млн. грн.», - сказав Олександр Харченко.

У свою чергу, президент КБУ Лев Парцхаладзе нагадав, що в Україні дійсно існує низка державних, регіональних і приватних програм кредитування житла. Однак, на них не виділяється достатнє фінансування, а деякі не фінансуються взагалі.

"Саме тому Україна має йти європейським шляхом. Та запустити доступне іпотечне кредитування для своїх громадян. Адже 6 млн українців - потребують покращення житлових умов", - наголосив Лев Парцхаладзе.

Нагадаємо, 4 березня 2020 року відбудеться Перший іпотечний форум: «Іпотека – інструмент стрімкого розвитку економіки», на якому заплановано підписання меморандуму між Кабінетом міністрів України, Національним банком України та Конфедерацією будівельників України, що дасть можливість запустити доступне іпотечне кредитування вже цього року.