На Київщині викрили на хабарі посадовців Держгеокадастру

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
sbu

Служба безпеки України викрила та припинила протиправну діяльність посадовців однієї з територіальних структур Головного управління Держгеокадастру Київщини, які вимагали хабар за передачу в оренду земельної ділянки.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

«Оперативники та слідчі спецслужби встановили, що начальник та державний кадастровий реєстратор одного з міжрайонних управлінь Держгеокадастру області вирішили «заробити» на місцевому мешканці. За 10 тисяч доларів США вони погодилися оформити дозвільну документацію на передачу йому в оренду земельної ділянки зі ставком площею 1,2 гектара, яка належить сільській громаді», - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці затримали хабарників під час одержання другої частини неправомірної вигоди у розмірі 150 тисяч гривень у кав’ярні в одному з сіл району. Раніше було задокументовано передачу фігурантам провадження першої частини коштів – 75 тисяч гривень.

Наразі слідчими СБУ в межах кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України вирішується питання про повідомлення затриманим про підозру. Перевіряється також причетність до оборудки інших посадовців, зокрема органів місцевого самоврядування.