З 1 березня стартує державна програма «Велике будівництво»

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
гончарук

З 1 березня в Україні розпочинається реалізація державної програми інфраструктурної модернізації «Велике будівництво». Реалізацію цього проекту покладено на голів облдержадміністрацій. Про це повідомив Прем’єр-міністр Олексій Гончарук під час селекторної наради з керівниками обласних державних адміністрацій.

«Програма Президента “Велике будівництво” стартує з 1 березня. Ми починаємо масштабне будівництво та капітальний ремонт шкіл, дитячих садків, приймальних відділень лікарень, стадіонів та доріг по всій країні. З боку Уряду ми забезпечимо регіони всім необхідним, щоб будівництво почалось вчасно. Головна задача керівників ОДА — це вчасна координація діяльності з профільними міністерствами та відомствами та координація роботи на містах», — сказав Олексій Гончарук.

Він зазначив, що у кожної області має бути узгоджений з Міністерством розвитку громад та територій перелік об’єктів, які область планує побудувати або відремонтувати протягом року. До 14 лютого всі області мають узгодити перелік об’єктів на будівництво з Мінрегіоном в рамках Державного фонду регіонального розвитку, який для багатьох є основним джерелом фінансування.

Окремо області також мають узгодити з Укравтодором перелік доріг, які планують побудувати в рамках Дорожнього фонду. В пріоритеті — дороги до опорних шкіл та лікарень.

Глава Уряду додав, що до наступного тижня у кожного керівника ОДА має бути конкретний план області з переліком всіх об’єктів та доріг до них. Ці плани кожен голова облдержадміністрації презентує наступного тижня в Києві на Уряді.