Держархбудінспекція переводить видачу ліцензій в онлайн

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
DABI-2222

З метою поступового переведення адміністративних процедур у режим онлайн, на офіційному вебсайті Держархбудінспекції відкрито новий розділ – «Реєстр переліків видів робіт до виданих ліцензій». Таким чином, суб’єктам господарювання тепер не треба буде звертатися до ДАБІ за отриманням ліцензії на паперовому носії.

Про це повідомила пресслужба ДАБІ.

У ДАБІ зазначили що практичну апробацію діючої процедури ліцензування розпочато задля підготовки до здійснення ліцензування з 01.03.2020 у відповідності до оновленного Закону про ліцензування.

«Відтепер суб’єкту господарювання не треба буде звертатися до ДАБІ за отриманням ліцензії на паперовому носії. Наявна в Держархбудінспекції інформація щодо ліцензіата розміщена на сайті ДАБІ», – зазначила в.о. Голови ДАБІ Олена Костенко.

За її словами, інформація щодо ліцензіата розміщена у розділі «Реєстр виданих ліцензій», а інформація щодо переліків видів робіт до ліцензій, виданих у період з 01.01.2020 – у розділі «Реєстр переліків видів робіт до виданих ліцензій».

Зазначене передбачено Законом про ліцензування, відповідно до якого видача ліцензії – це надання суб’єкту господарювання права на провадження виду господарської діяльності або частини виду господарської діяльності, що підлягає ліцензуванню, шляхом прийняття органом ліцензування рішення про видачу ліцензії, про що робиться запис у ліцензійному реєстрі.