Прокуратура заблокувала забудову земель Національної академії аграрних наук України

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
обл-прокур-1-1024x732

Органи прокуратури в судовому порядку відновили право держави на особливо цінні землі Інституту садівництва Національної академії аграрних наук України вартістю близько 6 млн грн. Раніше цю землю під приводом будівництва школи передали великому забудовнику.

Про це повідомила пресслужба прокуратури Київської області.

«Установлено, що Президія НААН України у 2017 році у відповідь на клопотання Чабанівської селищної ради про наявність суспільної потреби будівництва в селі Новосілки дошкільної дитячої установи надала згоду на припинення права постійного користування Інституту садівництва земельною ділянкою площею 0,71 га», - йдеться в повідомленні.

Однак з’ясовано, що компетентним органом виконавчої влади остаточного рішення про припинення речового права Інституту садівництва на цю землю так і не було прийнято.

«Незважаючи на даний факт, не маючи на це законних підстав та в порушення вимог земельного законодавства, орган місцевого самоврядування розпорядився зазначеною землею не для зведення на ній дитячого садочку, а на користь фізичних осіб для ведення особистого селянського господарства, які одразу ж відчужили її одному із найбільших забудовників Київської області», - наголосили в прокуратурі.

За наслідками апеляційного перегляду справи, Київським апеляційним судом підтримано позицію прокуратури області та витребувано з чужого незаконного володіння останнього набувача розташовані в передмісті міста Києва земельні ділянки сільськогосподарського призначення вартістю близько 6 млн грн, які до цього часу фактично перебувають в постійному користуванні Інституту садівництва НААН України та опинились у приватній власності без вилучення у останнього.