Будівельна галузь потребує ДБН про гідроізоляцію будівель і споруд

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
потреба

Будівельна галузь потребує окремий ДБН про гідроізоляцію будівель і споруд. Це підкреслив президент Конфедерації будівельників України (КБУ) Лев Парцхаладзе, під час Другої Міжнародної  науково-технічної конференції «Застосування нових матеріалів і технологій захисту, гідроізоляції, укріплення конструкцій об’єктів спеціального призначення підвищеної надійності».

«У ДБН про гідроізоляцію, який зараз обговорюється, потрібно включити всі сучасні ідеї та новітні технології. Важливо, щоб ми сьогодні якісно відпрацювали цей ДБН та могли зробити житло не тільки безпечним, але й завдяки новітнім технологіям гідроізоляції - значно продовжити його строк експлуатації», - зазначив Лев Парцхаладзе.

За його словами, експерти КБУ вже мають свої напрацювання, а лист про необхідність розробки цього ДБН направлено до Міністерства регіонального розвитку та громад України.

«Член КБУ - ДП «Науково-дослідний інститут будівельного виробництва» підготував технічне завдання на розроблення проекту ДБН В.2.6-ХХ:201Х «Проектування гідроізоляцій будівель і споруд». Сподіваємося, що цей ДБН розроблять якомога швидше», - додав президент КБУ.