Нацполіція розслідує захоплення компанією ТММ землі поблизу столичного ВДНГ

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
TMM

У Києві Національна поліція розслідує кримінальне провадження за фактами самовільного зайняття земельних ділянок і зловживання службовим становищем при будівництві житлового комплексу «Сонячна брама» по вул. Ломоносова, 73-79 у Києві. Про це свідчить ухвала Голосіївського райсуду Києва.

Досудовим розслідуванням встановлено, що на підставі інвестиційного договору, укладеного КНУ ім. Тараса Шевченка, ТОВ «Фірма Т.М.М.» здійснює будівництво багатоквартирних житлових будинків за адресою: м. Київ, вул. Ломоносова 73-79. Будівництво здійснювалося на земельній ділянці, яка на праві постійного користування належить університету.

Водночас, за результатами проведеної фахівцями ГУ Держгеокадастру перевірки встановлено, що частина житлового будинку із будівельною адресою Б7 та підземний паркінг збудовано на сусідній ділянці, яка перебуває у державній власності та жодних дозвільних документів щодо її забудови фірма чи університет не отримували.

Тим не менш, у липні 2017 року співробітники університету і забудовника отримали у ДАБІ України сертифікат, яким засвідчено відповідність закінченого будівництвом об’єкта та підтверджено його готовність до експлуатації.

Таким чином, посадові особи забудовника та університету за сприяння службових осіб ДАБІ здійснили захоплення ділянки площею 0,12 га та будівництво на ній житлового будинку з підземним паркінгом, що призвело до обмеження користування державою вказаною ділянкою, змінення її первинного стану, а також унеможливило її подальше відчуження, передачу в оренду тощо.

Крім цього, на прилеглій до ЖК «Сонячна брама» земельній ділянці, на якій розміщено закинуті об`єкти архітектури, співробітниками Т.М.М. здійснено монтаж огорожі та проводяться підготовчі будівельні роботи для будівництва житлового будинку № 3 вказаного ЖК. При цьому, земельна ділянка знаходиться у власності держави та нікому не відводилась.