Перепродаж квартири на первинному ринку може принести до 50% прибутку

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
Polar-1024x654

У 2020 році очікуваний прибуток від перепродажу квартири на первинному ринку житла, в залежності від площі, класу житла, що будується, локації і репутації девелопера, може досягти 50%.

Про це завила директор по маркетингу багатофункціонального житлового комплексу POLARIS Home & Plaza Анжеліка Саакян.

За її словами, за весь період будівництва ціна на квартири збільшується в середньому на 20-25%. При цьому, за підсумками 2019 року, в деяких об'єктах найбільш затребуваних сучасних форматів житла ціна виросла більш ніж на 40%.

«На сьогоднішній день більше 80% всього існуючого попиту сконцентровано саме на об'єктах нових форматів житла, в яких передбачено створення повноцінного інфраструктурного комплексу. На тлі падіння продажів за підсумками 2019 року, саме сучасні багатофункціональні ЖК продемонстрували стабільне зростання купівельної активності, який на 5-7% перевищив показники 2018 року», - зазначила експерт.

На її думку, в 2020 році рівень продажів в об'єктах нових форматів житла може збільшиться ще на 10-12%.

«Ми очікуємо, що за підсумками 2020 року через зростаючий попит на якісне житло, розрив між стартовою і фінальної вартістю квартири в житлових комплексах форматів «місто в місті», багатофункціональних житлових комплексах і проектах live-work-play може скласти в середньому 30 -50%», - підкреслила вона.

Анжеліка Саакян також повідомила, що на 2 березня заплановано старт продажів в новому багатофункціональному житловому комплексі формату live-work-play POLARIS Home & Plaza. Стартова вартість кв. м. становить від 19 тис. грн. Для покупців буде передбачено розстрочення з першим внеском від 30% вартості квартири строком на 24 місяців з фіксацією ціни.