На хабарі затримали в.о. заступника начальника ДАБІ Миколаївської області

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
дбр

У Миколаєві слідчі Державного бюро розслідувань затримали за вимагання та одержання хабаря нещодавно призначеного в.о. заступника начальника Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції в Миколаївській області.

Про це на своїй сторінці Facebook повідомила народний депутат, представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді Олена Шуляк.

Народний депутат звернула особливу увагу на декілька деталей події:

- нова виконуюча обов’язків не витримала 3 дні без хабаря;

- хабар доставив посередник — екс-начальник цього ж управління;

- хабар склав 700$.

«Ще один приклад того, що чиновницька тяга до легкого збагачення — річ безпощадна. Щиро аплодую працівникам ДБР і тим, хто сповістив про цей геніальний злочин, і водночас маю питання до в.о. Голови ДАБІ, яка радісно сповістила про цю новину в фб. Можливо, я щось не розумію, але навіщо ви затверджуєте такі кадри? Так ще й наголошуєте на тому, що берете їх за наводкою старих працівників?», - прокоментувала подію Олена Шуляк.

Як повідомили у ДБР, за вказаний хабар фігуранти справи обіцяли позитивне проходження планової перевірки та невжиття санкцій. Наразі проводиться комплекс першочергових слідчих і процесуальних дій, вирішується питання щодо повідомлення особам про підозру.

У разі доведення вини, затриманим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.