Держархбудінспекцію ліквідують найближчі два тижня

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
дабі

Ліквідація Державної архітектурно-будівельної інспекції відбудеться протягом двох наступних тижнів. Про це під час VIII Конференції учасників ринку сталевого будівництва заявила народний депутат, представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді Олена Шуляк.

«Безперечно, ліквідувати — це не вирішити проблему. Але без знищення цього «корупційного монстра» ми не зможемо швидко і якісно розвивати галузь та реалізовувати інвестиційні проекти», - наголосила Олена Шуляк.

На думку народного депутата, ДАБІ можна замінити адекватним некорумпованим контролюючим органом та діджиталізацією. Ефективність діджиталізації довів нещодавно створений Міністерством цифрової трансформації України е-кабінет, завдяки якому можна отримувати необхідну документацію без участі чиновників ДАБІ. Цим інструментом вже скористалися тисячі користувачів. Завдяки цій програмі за два місяці розпочато понад 1000 будівництв і ще 500 об’єктів ввели в експлуатацію.

«Корупція — наша велика проблема. Тому я «за» діджиталізацію, публічний контроль та високу відповідальність за незаконне збагачення. Бо хабарництво в будсфері це історія не лише про те, що хтось залазить до вашої кишені, а й про неякісні і небезпечні об’єкти будівництва в результаті», - наголосила представник Уряду у Верховній Раді.