Суд знову дозволив забудувати озера на столичних Осокорках

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
Кранчики

Верховний суд України 26 лютого скасував рішення судів першої та апеляційної інстанції про скасування дозволу Держархбудінспекції на будівництво житлового комплексу "Патріотика на озерах" в Дарницькому районі Києва в місцевості Осокорки. Справу направлено на повторний розгляд.

Банк «Аркада», який є керуючим інвестиціями в будівництві даного ЖК, оприлюднив власну позицію щодо даного рішення. У банку впевнені, що повторний розгляд справи судом першої інстанції не перешкоджатиме діяльності забудовника.

«такий остаточний висновок Верховного Суду не повинен створювати скептичних настроїв або викликати сумніви щодо перспектив будівництва ж/м «ПАТРІОТИКА НА ОЗЕРАХ», - вважають в «Аркаді».

Нагадаємо, що ділянка біля столичних озер місцевості Осокорки була надана забудовнику в оренду ще в 2005 році. Забудовник, банк «Аркада», планує збудувати на цій ділянці понад 40 будинків на 24–27 поверхів. Місцева громада виступає проти такого будівництва, вимагаючи облаштувати на озерах ландшафтний парк «Екопарк Осокорки».