Полтавська ДАБІ в суді вимагатиме знесення двох самобудів

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
dabk-poltava

Департамент Державної архітектурно-будівельної інспекції у Полтавській області подасть позови до суду про знесення двох резонансних самовільних будівництв в м. Полтава. Зокрема, по вул. В. Чорновола, 10 та по вул. Шевченка,15а.

Про це повідомила пресслужба ДАБІ.

Як пояснили у Держархбудінспекції, позови до суду викликані ігноруванням суб’єктами містобудування приписів інспекції про усунення порушень вимог містобудівного законодавства.

«Ще у 2019 році під час проведення позапланової перевірки було встановлено факт самочинного виконання робіт у багатоквартирному житловому будинку по вул. В. Чорновола, 10 в м. Полтава. Зокрема, без дозвільних документів проводилась реконструкція частини приміщення горища над квартирами третього під’їзду та зміна зовнішньої конфігурації даху. Суб’єкту містобудування було надано припис усунути порушення, а саме привести об’єкт до попереднього стану», - наголошують в ДАБІ.

Однак повторна перевірка у січні поточного року продемонструвала, що вимоги Департаменту ДАБІ не виконані.

Аналогічна ситуація і з об’єктом по вул. Шевченка,15а в центральній історичній частині міста Полтава. Тут було виявлено самовільну надбудову третього та мансардного поверху. Приписом ДАБІ порушника зобов’язано демонтувати незаконні конструкції. Однак подальшою перевіркою встановлено, що зазначені вимоги не виконані, а, навпаки, будівельні роботи тривають.

Враховуючи вищезазначене Департаментом ДАБІ у Полтавській області підготовлено матеріали для подання позовів до суду про знесення самовільних будівництв.