Маленькі занедбані промзони пропонують віддати під житлову забудову

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
 

Promzone

Занедбані ділянки промислового призначення площею 0,4-1,5 га, які не належать до великих промзон, що підлягають ревіталізації, потенційно придатні під житлове будівництво.

Про це заявив керівник проекту RUSANIV RESIDENCE Олександр Ізаров.

Він зазначив, що сумарно ці ділянки становлять близько 1-2% всієї київської землі, відведеної під майбутню забудову.

За його словами, ці території не враховано запропонованим Генеральним планом Києва, як промислові зони, що підлягають реновації. Він нагадав, що відповідно до Генплану, в найближчі роки на більш ніж 1660 га промислових територій, планується комплексне будівництво житла та супутньої інфраструктури.

«У кожному київському районі налічується в середньому 10-15 невикористовуваних «промислових» земельних ділянок площею від 0,4 га до 1,5 га, які потенційно можуть бути забудовані. На цих землях в перспективі 5-7 років можна побудувати, як мінімум до 100 нових невеликих житлових комплексів на 30-50 тис. кв. м. житла з необхідними об'єктами інфраструктури, такими, як дитячі садки, паркування, сквери тощо. При цьому, важливо підкреслити: щоб провести повноцінну ревіталізацію такої землі, будуть потрібні великі вкладення забудовників», - сказав він.

За його словами, витрати забудовника на підготовку подібної ділянки під будівництво можуть скласти від 2 млн. грн до 5 млн. Грн в залежності від необхідного обсягу робіт.

Олександр Ізаров звернув увагу на те, що на таких ділянках дуже часто знаходяться застарілі споруди, які потребують знесення. Крім цього, типовим для такої землі є наявність старих підземних комунікацій, які потребують термінової заміни.

«Забудовники стикаються з тим, що необхідно провести комплексну заміну підземних комунікацій, що також може вести до коректування проекту, так як на місці, де проходять комунікації, будівництво неможливо», - підкреслив експерт.

Олександр Ізаров навів приклад багатофункціонального житлового комплексу бізнес-класу RUSANIV RESIDENCE по вул. Євгена Сверстюка, 54, який буде побудований на промисловій ділянці, площа якої становить 0,6953 га.

За його словами, компанія-замовник будівництва «Русанівка Інвест» виділить орієнтовно 3 млн. грн на реконструкцію і часткову заміну колектора, прокладеного на ділянці, а також на установку очисних фільтрів.

«Старий колектор вимагає термінової заміни, а установка очисної системи дозволить мінімізувати потрапляння стічних вод у Русанівський канал», - підкреслив експерт.

За його словами, процес заміни колектора займе від 6 до 9 місяців.

Нагадаємо, що девелоперами багатофункціонального житлового комплексу RUSANIV RESIDENCE є компанії Perfect Group і Citex Development.

Замовник будівництва - компанія «Русанів Інвест» - має намір виділити понад 12 млн. Грн на облаштування 1,5 тис. кв. м. частині Русанівського каналу, який прилягає до вулиці Ованеса Туманяна у Дніпровському районі Києва.

Закінчення будівництва багатофункціональне житлового комплексу заплановано на перший квартал 2022 року.