Для добудови будинків Укрбуду треба залучити понад 2 мільярдів гривень

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
 

кушнір

Для завершення всіх житлових об’єктів Укрбуду на поточний момент не вистачає 2 млрд 100 млн грн. Втім, холдингова компанія «Київміськбуд» вже має план щодо залучення потрібних коштів.

Про це під час пресконференції повідомив президент ХК «Київміськбуд» Ігор Кушнір.

За словами Ігоря Кушніра, сумарно в будинках Укрбуду знаходиться близько 1,5 млн кв м житла. Будівельні роботи розпочаті в об’єктах загальною площею близько 900 тис. кв м. Будівництво решти житла поки що не розпочате, і квартири в цих об’єктах не продавалися. Коштів від їх продажу достатньо, щоб добудувати інші об’єкти.

В першу чергу залучати кошти Київміськбуд планує через Державну іпотечну установу.

«Ми ведемо з ними переговори, щоб ДІУ купила у Київміськбуду квартири на цю суму, мова про всі проекти, а не тільки про укрбудовскі і направила їх за своїми програмами», — зазначив президент Київміськбуду.

Також в компанії сподіваються, що столична влада звільнить Київміськбуд від сплати внесків пайової участі при будівництві об’єктів Укрбуду.

Як раніше повідомляв портал МЕтри, рішення про те, що компанія Київміськбуд завершуватиме будівництво всіх житлових об’єктів корпорації Укрбуд було ухвалено в грудні 2019 року. Житло в недобудованих будинках Укрбуду придбало близько 13 тис. інвесторів.