У Києві скасували введення в експлуатацію 10-поверхового будинку під виглядом 4-поверхового

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
дом10

У Києві скасували введення в експлуатацію скандальної 10-поверхової житлової новобудови на Подолі, яка була оформлена під виглядом 4-поверхового будинку. Про це повідомила народна депутатка України Олена Шуляк.

«Спільно з Максимом Бахматовим, Oльгою Балицькою, Оксаною Попович вдалося скасувати і повідомлення , і декларацію про введення в експлуатацію цього об’єкту. Робота Київського ДАБК заслуговує поваги. Запис в реєстрі ДАБІ анульовано. Скасовано і повідомлення , і декларацію про введення в експлуатацію цього об’єкту», - написала вона на своїй сторінці в Facebook.

Народна депутатка зауважила, що завдяки запровадженню Е-кабінету забудовника незаконні махінації з будівництвом більше не пройдуть. Адже будь-яке сумнівне рішення тепер не на папері в закритій шухляді чиновницького кабінету, а на поверхні.

Також Олена Шуляк закликала Уряд повернути державний архітектурно-будівельний контроль.

«Державний архітектурно-будівельний контроль потрібно негайно повернути. Агов, Уряд, яких ще випадків потрібно дочекатись?», - написала вона.

Як раніше повідомляв портал МЕтри, у день виїзного засідання Кабміну 13 березня, на якому було прийнято рішення про ліквідацію ДАБІ, забудовники подали повідомлення про початок будівництва по класу СС1 (максимум 4 поверхів). А 20 березня забудовники вже офіційно ввели в експлуатацію свою 10-поверхівку знову під виглядом 4-поверхівки класом СС1.