Інвестори з 17 країн звернулись до Президента України по захист інвестицій в нерухомість Укрбуду

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
Укрбуд-Парк-долина-1024x716

Іноземні інвестори з 17 країн спрямували 7 травня колективного листа на ім’я Президента України Володимира Зеленського з проханням захистити їх інвестиції в нерухомість корпорації «Укрбуд». Підписанти листа звертають увагу на те, що Президент особисто обіцяв такий захист іноземним інвесторам у своєму відеозверненні в липні 2019 року.

Підписантами листа виступили громадяни таких країн як Білорусь, Греція, Данія, Єгипет, Ізраїль, Іспанія, Італія, Канада, Латвія, Німеччина, Норвегія, Польща, Сербія, Сирія, Великобританія, Сполучені Штати Америки та Швеція.

Інвестори висловили своє занепокоєння стосовно відсутності прогресу у відновленні будівництва житлових комплексів корпорації «Укрбуд». Також вони повідомили Президента, що згідно інформації отриманої від «Київміськбуд», існує багато бюрократичних перешкод на шляху до відновлення будівництва і практично повністю відсутня підтримка органів державної влади та місцевого самоврядування.

Іноземні інвестори очікують, що Президент України особисто втрутиться та допоможе у вирішенні бюрократичних проблем, тим самим засвідчивши, що Україна має сприятливий інвестиційний клімат.

Як раніше повідомляв портал МЕтри, 12 грудня 2019 року Президент України дав публічну обіцянку, що ЖК «Укрбуд» будуть добудовані ПрАТ “Київміськбуд”.

У той же час, як зазначають інвестори об’єктів будівництва «Укрбуд», станом на квітень 2020 року будівництва все ще не були поновлені і тому інвестори Укрбуд були знову змушені звернутися до Президента України за допомогою електронної петиції з проханням забезпечити виконання його обіцянки та посприяти у знятті штучних обмежень, які встановлюють представники органів влади взагалі та окремі чиновники зокрема. Станом на 7 травня петиція набрала вже понад 17 000 підписів з необхідних 25 000.