У Києві суд визнав законною скандальну 11-поверхівку і скасував її арешт

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
photo_2020-05-16_17-21-08

Шевченківський районний суд м. Києва скасував арешт недобудованого багатоквартирного житлового будинку на вул. Мирній, 2/1, що був накладений ухвалою слідчого судді від 7 квітня 2020 року. Відповідна ухвала оприлюднена в єдиному реєстрі судових рішень.

Під час засідання суд зазначив, що право власності на вказану недобудову, ступінь готовності якого складає 90%, належить ТОВ «Сімекс Ентерпрайзес».

Скасовуючи накладений арешт слідчий суддя зазначив, що прокурор не довів необхідність у накладенні арешту на майно і в подальшому застосуванні арешту будівлі відпала необхідність.

Доводи слідства, на думку судді не відповідають фактичним обставинам, оскільки «об`єкт будівництва за адресою: м.Київ, вул. Мирна, 2/1 збудований:

1) на земельній ділянці, відведеній в установленому порядку для цієї мети,

2)на підставі документа (Повідомлення), який дає право виконання будівельних робіт, без порушення будівельних норм і правил (не проведено перевірки уповноваженим на це органом архітектурно-будівельного контролю)

3) проект будівництва затверджений в установленому порядку».

Як раніше повідомляв портал МЕтри, у день виїзного засідання Кабміну 13 березня, на якому було прийнято рішення про ліквідацію ДАБІ, забудовники подали повідомлення про початок будівництва вказаного будинку за класом СС1 (максимум 4 поверхів). А 20 березня вони вже офіційно ввели в експлуатацію свою 10-поверхівку знову під виглядом 4-поверхівки класом СС1.