Київрада збирається повернути Протасовому Яру статус зеленої зони

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
3-5

Київрада на найближчій сесії розгляне питання зміни цільового призначення частини земельних ділянок Протасового Яру – знову на зелену зону. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко, коментуючи акцію громадських активістів за створення парку у Протасовому Яру.

«Хочу запевнити громаду Протасового Яру: місто робить все для наведення ладу із землею урочища. На найближчу сесію Київради ми винесемо проекти рішень про зміну цільового призначення частини земельних ділянок – знову на зелену зону. Я хотів би, аби депутати нинішнього скликання відповідально поставилися до цього питання і підтримали ці проекти рішень», – зазначив Віталій Кличко.

Він нагадав, що Протасів Яр справді з 1966 року є парком. Всупереч статусу парку 30 гектарів лісу багато років тому були роздані приватним фірмам для забудови.

«Також ми очікуємо від правоохоронних органів активізації захисту інтересів громади в судах. Та оперативного і об’єктивного розслідування існуючих кримінальних проваджень щодо земель Протасового Яру», – підкреслив Віталій Кличко.

Як повідомляв портал МЕтри, у Протасовому Яру на площі 2 га ТОВ «Дайтона Груп» збирається збудувати багатофункціональний комплекс, що призвело до активних протестів громадськості, які вимагають зберегти цю зелену зону столиці.