Забудовнику столичного Протасова Яру рекомендували утриматися від будівництва

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
3

У Києві за результатами обговорення з громадськістю питання забудови між вулицями Амосова і Протасів Яр у Солом’янському районі столиці було прийнято рішення рекомендувати забудовнику утриматись від виконання будь-яких робіт до прийняття остаточного рішення. За таке рішення проголосували члени Комісії з перевірки інформації щодо об’єктів будівництва, які викликають суспільний резонанс на території міста Києва.

Про це повідомила прес-служба Київської міської держадміністрації.

Під час засідання було погоджено створення робочої групи, до якої увійдуть представники ініціативної громадськості, яка надалі буде вивчати інформацію щодо будівництва на ділянці по вулиці Амосова, 6.

Окрім цього, надано доручення Департаменту земельних ресурсів спільно з Департаментом благоустрою провести обстеження земельної ділянки, під час якого, зокрема, перевірити межі ділянки і встановлення паркану відповідно до дозвільних документів.

Також протокольно зафіксовано рішення звернутися до Солом’янської районної в місті Києві державної адміністрації міста Києва, а також Національного інституту серцево-судинної хірургії імeні М. М. Амосова провести обстеження стану будівлі, яка знаходиться поблизу і належить закладу. Результати звіту – надати на наступні засідання.

У свою чергу, ТОВ «Дайтона Груп», яка є забудовником на даній ділянці, вже заявила про готовність відстоювати інтереси компанії в судовому порядку.

Нагадаємо, намагання забудовника звести на площі понад 2 га Протасового Яру Києва багатофункціональний комплекс призвело до активних протестів громадськості, які вимагають зберегти цю зелену зону столиці.