Зеленський відповів на петицію інвесторів Укрбуду

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
петиція

Президент України Володимир Зеленський звернувся до Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля з проханням забезпечити координацію заходів щодо усунення перешкод в процесі відновлення будівництва об’єктів будівельної компанії «Укрбуд». Про це йдеться у президентській відповіді на електронну петицію інвесторів житлових комплексів «Укрбуду».

Президент згадав, що питання захисту інвестицій як бізнесу, так і простих громадян України є одним із пріоритетів його діяльності. Будь-які бюрократичні зловживання з боку органів державної влади та місцевого самоврядування є неприпустимими і мають бути усунені.

«Саме тому я звернувся до Прем’єр-міністра України Д.А.Шмигаля як до керівника вищого органу виконавчої влади в Україні з проханням забезпечити належну координацію та контроль роботи відповідних центральних і місцевих органів виконавчої влади із залученням Київської міської ради для усунення перешкод у процесі відновлення будівництва об’єктів Української державної будівельної корпорації «Укрбуд», - йдеться у відповіді Володимира Зеленського.

Нагадаємо, що петиція інвесторів житлових комплектів «Укрбуд» щодо розблокування добудови цих об’єктів достроково набрала 25 000 необхідних підписів для розгляду Президентом України. Втім, петиція певний час залишалася поза його увагою. Інвесторами наголошували, що створили петицію в зв’язку з невиконанням рішення Президента України про відновлення будівництва ЖК “Укрбуд”. Зокрема, інвестори констатували факт про майже повну відсутність прогресу у відновленні будівництва об'єктів будівництва - ЖК “Укрбуд”.

«На превеликий жаль, 20 травня 2020 року на прес-конференції за підсумками першого року роботи на посаді глави держави, Президент України сказав, що він забув про недобудови «Укрбуд», тому наша петиція, яка надійде йому на розгляд найближчим часом, буде вчасним нагадуванням про те, що будівництво житлових комплексів все ще не відновлено», - зазначали інвестори ЖК «Укрбуд».