Апеляційний суд заборонив будівництво у столичному Протасовому яру

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
3-5

Шостий апеляційний адміністративний суд Києва скасував 17 червня рішення попередньої інстанції, яке дозволяло будівництво багатоповерхового житлового комплексу у Протасовому яру.

Про це повідомила громадська організація «Захистимо Протасів Яр».

Минулого року ДАБІ винесла припис ТОВ "Дайтона Груп" (компанія забудовник) на заборону будівельних робіт у Протасовому яру. Забудовник одразу звернувся до Окружного адмінсуду Києва, який скасував дію припису.

«При цьому перемоги громади Протасового яру в судах є тактичними. Це важливо розуміти. Стратегічною перемогою буде голосування Київради за повернення попереднього цільового призначення всім 30-ти гектарам Протасового яру — зеленої зони. А також підтвердження статусу всіх 30-ти гектарів Протасового яру як ландшафтного парку, яким він є з 1966 року і відповідно до Генерального плану Києва 2020», – наголосили учасники «Захистимо Протасів Яр».

Як раніше повідомляв портал МЕтри, компанія «Дайтона груп» прагне збудувати у Протасовому Яру три висотні будівлі житлового комплексу. Проти цих планів виступили місцеві активісти. Мер Києва Віталій Кличко наприкінці травня заявив, що Київрада на найближчій сесії розгляне питання зміни цільового призначення частини земельних ділянок Протасового Яру – знову на зелену зону.