МАФи у Києві отримають тимчасову пільгу з пайового внеску

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
hlib-me3.com_.ua_

Київрада зменшила фінансове навантаження на власників тимчасових споруд. Пайові внески, які власники малих архітектурних форм раніше сплатили наперед за період карантину, можна буде зарахувати на майбутній період. Про це повідомила пресслужба Київради.

Таким чином місто зменшує фінансове навантаження на власників тимчасових споруд, оскільки на період карантину через поширення Covid-19 їхня господарська діяльність була повністю призупинена.

«Ми зменшуємо фінансове навантаження на підприємців Києва. Пайові внески власники малих архітектурних форм сплатили фактично з грудня по червень. Але багато із них у період карантину не працювали, відповідно не отримували прибутків. Тому ми пропонуємо плату за той термін, який підприємці не працювали, зарахувати на майбутній період», - зазначив співавтор рішення, депутат Київради Сергій Артеменко.

Відповідне рішення поширюється на власників тимчасових споруд торговельного, побутового, соціально-культурного чи іншого призначення для здійснення підприємницької діяльності, засобів пересувної дрібнороздрібної торговельної мережі, власників (користувачів) майданчиків для харчування біля стаціонарних закладів ресторанного господарства.