У Київській міській держадміністрації пояснили яким має бути відсоток житлової забудови

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
Масив

Для забезпечення комфортних умов життя і безпеки людей важливо дотримуватись вимог щодо співвідношеннях забудови. Про відсоток забудови на земельній ділянці для різних будівель розповів заступник директора Департаменту містобудування та архітектури Київської міської державної адміністрації, начальник управління адміністративних послуг Юрій Тацій.

«Кожен з нас хоче жити у комфортних умовах: мати гарний вид з вікна, зону відпочинку біля будинку та місце, де можна припаркувати авто. Щоб забезпечити такі умови для людей, до забудовника застосовується норма щодо відсотку забудови ділянки», - написав він на своїй сторінці у Facebook.

Згідно з ДБН «Планування та забудова міста» для житлових будинків передбачені певні вимоги щодо відсотку території, який займає фундамент будівлі. Решта території призначається для благоустрою.

Відсоток для будівлі розраховується відносно її поверховості:

- для будинків від 1 до 3 поверхів відсоток забудови складає 50%;

- для будинків від 4 до 5 поверхів – 45%;

- для будинків від 6 до 8 поверхів – 40%;

- для будинків від 9 до 10 поверхів – 35%;

- для всіх будинків, вищих 11 поверхів – 30%.

“На жаль, не всі забудовники виконують ці умови і ми стикаємось із ситуацією, коли з вікна видно бетонну стіну сусіднього будинку. Сподіваюсь, що колись замовники будівництва все ж зрозуміють, що через недотримання норм можуть постраждати і вони самі, втрачаючи клієнтів, які натомість обирають більш комфортне житло. А архітектори, які проектують будівництва з порушенням правил, будуть втрачати своїх замовників”, - зазначив посадовець.