Орендаря державної нерухомості у центрі Києва змусили сплатити 6,4 млн гривень

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
FDMU

Господарський суд м. Києва ухвалив рішення про стягнення з товариства до Державного бюджету 6,4 млн гривень заборгованості з орендної плати за користування державним майном.

Про це повідомила пресслужба прокуратури міста Києва.

«У 2014 році між Регіональним відділенням Фонду державного майна України та товариством був укладений договір оренди нежитлових приміщень, розташованих на бульварі Лесі Українки, які є державною власністю та перебувають на балансі державного підприємства «Український інститут інженерно-технічних розвідувань для будівництва», - йдеться у повідомленні.

Однак, в порушення вимог законодавства та умов договору товариство свій обов’язок щодо своєчасного і повного внесення орендної плати за користування державним майном не виконувало, внаслідок чого виникла заборгованість перед Державним бюджетом.

Крім того, після закінчення у серпні 2018 року строку дії договору оренди товариство орендовані приміщення не повернуло та продовжувало ними користуватись до грудня 2019 року.

У зв’язку з цим, столична прокуратура звернулась до господарського суду м. Києва з позовом про стягнення з підприємства заборгованості з орендної плати, інфляційних нарахувань, пені, штрафу та неустойки у сумі 6,4 млн гривень, яке судом задоволено у повному обсязі.