Фонд енергоефективності отримав заявок на енергомодернізацію будівель на понад 1 млрд грн

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
фонд-енергоефективності

У серпні 2020 року вартість усіх поданих до Фонду енергоефективності проектів по Програмі «Енергодім» перевищила 1 мільярд гривень. Участь в проектах бере більше 15,5 тисяч українських сімей.

Про це повідомила пресслужба Міністерства розвитку громад та територій України.

Загалом до Фонду надійшло 178 заявок, з яких 100 вже схвалені. Як відомо,  перші 500 учасників Програми з енергомодернізації будівель отримують додаткові +20% гранту.

«Ключовим завданням, яке стоїть перед Фондом в рамках проведення масштабної термомодернізації житлового фонду, є розвиток в Україні ефективного та обізнаного власника будівлі. Вважаю, що отримання гранту на термомодернізацію можна порівняти з практичним заліком, який підтверджує бажання та вміння співвласників будинку приймати відповідальні рішення, дбати про своє майно і правильно планувати витрати на його утримання.  Отже, збільшення кількості учасників програми «Енергодім» свідчить про підвищення активності населення, бажання людей бути власником, а не тільки користувачем власного майна», – наголосив Перший заступник Міністра розвитку громад та територій України Василь Лозинський.

Довідково

Фонд енергоефективності – державна установа, яка надає інструменти для термореновації багатоквартирних будинків з ОСББ (об’єднання співвласників багатоквартирного будинку).

Підтримка Фонду полягає у наданні грантів та запровадженні комплексних технічних рішень з енергоефективності будівель з врахуванням кращих європейських практик. В результаті їх реалізації співвласники таких будівель зможуть не лише та заощаджувати кошти на комунальних послугах, а й підвищити рівень комфорту і якості свого життя. Діяльність Фонду фінансується за рахунок коштів Держбюджету України, фінансової підтримки ЄС та уряду Німеччини.

Програма Фонду енергоефективності реалізовується у співпраці з Міжнародною фінансовою корпорацією – IFC, Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH та Програмою розвитку ООН (ПРООН).