В Україні буде створена нова установа для реалізації житлових програм

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
photo_2020-09-17_15-31-28

В Україні буде створена нова фінансова установа для реалізації житлових програм. Відповідна норма передбачена прийнятим Верховною Радою у вересні Законом України щодо надання державних гарантій на портфельній основі та впровадження фінансово-кредитних механізмів забезпечення громадян України житлом.

Згідно з даним законодавчим актом нова установа діятиме як державне акціонерне товариство, 100 відсотків акцій якого належатимуть Міністерству фінансів України. Головною метою нової установи буде впровадження фінансово-кредитних механізмів забезпечення громадян України житлом.

Читайте також: Уряд надав держгарантії Державній іпотечній установі для забезпечення боргових зобов’язань до 3,7 млрд грн

Як заявив міністр фінансів Сергій Марченко під час брифінгу 14 вересня, нова установа, яку створить Мінфін, запроваджуватиме механізми іпотечного кредитування та купівлі житла у фінансовий лізинг.

«Передбачається, що у наступному році більше 30 тисяч сімей зможуть отримати житло за цією програмою», - сказав Сергій Марченко.

У вказаному Законі, який ще має підписати Президент України, передбачено, що нове державне акціонерне товариство з метою фінансового наповнення житлових програм залучатиме кошти шляхом випуску цінних паперів під державні гарантії.

Читайте також: Зарплата голови Держмолодьжитла в 2 рази вище ніж у Президента України

Нагадаємо, наразі житлові програми в Україні реалізовує декілька операторів, зокрема, Державна іпотечна установа та Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву.