З 2021 року в Україні запровадять нову житлову програму

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
IMG_0737

З 2021 року уряд розпочне реалізувати в Україні нову програму із забезпечення громадян житлом на пільгових умовах. В рамках цієї програми вже в наступному році житло зможуть придбати 30 тисяч сімей.

Про це повідомила пресслужба Міністерства фінансів України з посиланням на міністра фінансів України Сергія Марченка.

«Це програма іпотечного кредитування. В наступному році ми готові будемо передбачити надання іпотечних кредитів для 30 тисяч сімей», - сказав Сергій Марченко.

Міністр зазначив, що зараз пільгові іпотечні кредити українським сім’ям практично не надаються. Для реалізації нової іпотечної програми буде створена фінансова установа.

«Тобто ми докапіталізуємо нову установу, яка зможе надавати іпотечні кредити і також надавати фінансовий лізинг, кредит. Тобто, це будівництво житла», - зазначив міністр.

Як раніше повідомляв портал МЕтри, створення нової фінансової установи для реалізації житлових програм передбачено прийнятим Законом щодо надання держгарантій на портфельній основі та впровадження фінансово-кредитних механізмів забезпечення громадян України житлом.

Згідно з даним законодавчим актом нова установа діятиме як державне акціонерне товариство, 100 відсотків акцій якого належатимуть Міністерству фінансів України. Головною метою нової установи буде впровадження фінансово-кредитних механізмів забезпечення громадян України житлом.