На будівництво моста в Кременчуці оголосили тендер на 12,5 мільярда гривень

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
мост

Служба автомобільних доріг у Полтавській області оголосила у системі Prozorro тендер на будівництво вантового мосту у місті Кременчук. Згідно з даними в системі Prozorro, очікувана вартість реалізації проекту - 12,52 млрд грн.

Як зазначили у пресслужбі Державного агентства автомобільних доріг України ("Укравтодор"), почати будівельні роботи з реалізації проекту планується навесні 2021 року. Наразі ж єдиний діючий міст у Кременчуці, Крюківський міст, знаходиться у аварійному стані. Через нього проходять дві важливі для регіону державні дороги: Н-08 Бориспіль — Дніпро — Запоріжжя та М-22 Полтава — Олександрія.

«Без будівництва нового мосту ми наражаємо не лише місто Кременчук, але й увесь центральний регіон України на транспортний колапс. Промислова агломерація Кременчука налічує близько півмільйона осіб — і саме від якості внутрішнього транспортного сполучення залежить інтенсивність розвитку регіону.

Тому плануємо закінчити будівництво мосту якомога швидше — термін реалізації проєкту 3 роки. Цей сучасний проєкт, із залученням найкращих світових практик і якісних українських матеріалів стане знаковим об’єктом Великого будівництва 2021-2022 років» — коментує Олександр Кубраков, голова Укравтодору.

Найближчі до міста Кременчука автодорожні мости, які відповідають умовам сучасного руху, знаходяться у радіусі 500 км.

Як зазначили в Укравтодорі, новий міст у Кременчуці буде вантовим мостом за схемою 180+360+180. Запланована протяжність (разом з підходами) — 1,7 км.

Проєктом передбачається локалізація виробництва — 95 % усім матеріалів (у тому числі — металургійних) будуть вітчизняного виробництва.

Також для розвантаження міста від транзитного транспорту, Укравтодор стратегічно розглядаємо можливість будівництва у найближчі роки обходу Кременчука з мостовим переходом через річку Дніпро.

Як раніше повідомляв портал МЕтри, на початку 2017 року Державне агентство автомобільних доріг України ("Укравтодор") та китайська Державна корпорація China Road and Bridge Corporation (CRBC) планували спільно реалізувати проект будівництва автомобільного об’їзду м. Кременчук з мостовим переходом через річку Дніпро.