На Полтавщині біля Горішніх Плавнів китайці збудують міст через Дніпро

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
HorishniPlavni-1Державне агентство автомобільних доріг України ("Укравтодор") та китайська Державна корпорація China Road and Bridge Corporation (CRBC) розпочали роботу над спільним проектом будівництва автомобільного об’їзду м. Кременчук з мостовим переходом через річку Дніпро. Про це повідомили у Укравтодорі.

Між Укравтодором та China Road and Bridge Corporation підписано Меморандум про співпрацю. За попередніми розрахунками міст повинен з’єднати район залізничної станції «Редути», що знаходиться в межах території міста Горішні Плавні, та село Чикаловка Кременчуцького району. Ширина річки в цьому місці найвужча – близько 600 метрів, що є оптимальним для побудови переправи.

Будівництво мосту в цьому місці дозволяє зробити його підвісним. За рахунок невеликої ширини Дніпра та гранітних берегів китайська компанія готова збудувати міст «не заходячи у воду». Експерти розцінюють такий варіант як найдешевший з усіх можливих.

Начальник Служби автомобільних доріг В.Трояновський та його заступник А.Мягкохліб разом з київськими проектантами з ТОВ «Інститут комплексного проектування об'єктів будівництва» вже відвідали потенційне місце побудови майбутнього мосту через Дніпро.

HorishniPlavni-2