Екс-президенту Укрбуду Максиму Микитасю знизили розмір застави

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
микитась

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду зменшила зі 100 млн. грн. до 80,5 млн грн розмір застави для виходу зі слідчого ізолятора колишньому народному депутату Максиму Микитасю, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють в організації заволодіння понад 81 млн грн Національної гвардії України.

Як повідомила пресслужба Вищого антикорупційного суду, таке рішення 27 жовтня ухвалила колегія суддів палати ВАКС.

«За результатами судового розгляду колегія суддів частково задовольнила апеляційну скаргу сторони захисту, скасувала ухвалу слідчого судді та постановила нову ухвалу, якою продовжила запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 30.11.2020 та визначила підозрюваному заставу в розмірі 80 500 000 грн», - йдеться в повідомленні.

Як раніше повідомляв портал МЕтри, 20 квітня Вищий антикорупційний суд відмовив прокурору Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у взятті екс-президента "Укрбуду" Максима Микита під варту. Відповідне рішення суд прийняв незважаючи на те, що Микитась не вніс раніше призначених 100 мільйонів гривень застави.

Нагадаємо, що в травні 2019 року Національні антикорупційне бюро провело обшуки у службовців Нацгвардії в і ряді приватних компаній. Слідчі дії проводилися в рамках справи про махінації з квартирами Нацгвардії.

У жовтні 2019 року НАБУ оголосило підозру президенту корпорації «Укрбуд» Максиму Мікітасю. Пізніше Апеляційна палата ВАКС обрала йому запобіжний захід на утримання під вартою з альтернативою 80 млн грн застави, тому через кілька днів він вийшов на волю.

Уже в січні цього року прикордонники зняли Максима Микита з літака при спробі покинути межі країни.