В Україні створять держреєстр вкладів інвесторів первинного ринку житла

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
геращенко (1)

В Україні запустять державний реєстр вкладів громадян в первинну нерухомість. Про це повідомило видання UBR з посиланням на заступника міністра МВС Антона Геращенко.

За словами посадовця відповідний законопроект вже готовий і скоро його внесуть до Верховної Ради. На його думку вказаний реєстр дасть гарантію того, що покупці квартир отримають житло, за яке заплатили гроші.

«Згідно з проєктом закону, якщо людина вкладає гроші в будівництво, вносяться дані до єдиного реєстру», – говорить Антон Геращенко.

У розробці проекту брали участь зацікавлені сторони: постраждалі інвестори, забудовники, представники місцевої та центральної влади, експерти галузі.

Як раніше повідомляв портал МЕтри, з вересня почала працювати Міжвідомча робоча група з питань сприяння постраждалим інвесторам у добудові об’єктів незавершеного житлового будівництва. Заступник Міністра внутрішніх справ Антон Геращенко став одним зі співголів групи. До її складу входять представники Уряду, банківських установ, інвесторів об’єктів житлового будівництва, місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, народні депутати.