Верховна Рада ратифікувала угоду з Німеччиною щодо 25,5 млн євро на житло для внутрішньо переселених осіб

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
me3.com.ua

Верховна Рада України 2 грудня, ратифікувала угоду між Урядом України і Урядом Німеччини щодо залучення 25,5 млн євро від німецького державного банку розвитку KfW (Kreditanstalt für Wiederaufbau) на надання пільгових кредитів на житло для внутрішньо переміщених осіб (ВПО).

Як повідомили у пресслужбі Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, завдяки цій угоді ВПО зможуть отримати пільгові кредити на прийняте в експлуатацію житло у сумі приблизно 40 тисяч євро в гривневому еквіваленті строком на 20 років під пільгові умови – 3 % річних у гривні із розрахунку 63 кв. м. загальної площі на сім’ю.

«В той час як звичайна ринкова відсоткова ставка за наявними кредитами може сягати до 25% річних у гривні, домогосподарства, які мають на це право, можуть отримати кредити за державною кредитною програмою під близько 3% річних. В рамках реалізації Угоди у найближчі 2 роки планується забезпечити житлом приблизно 680 сімей або 1768 осіб з числа ВПО», - наголосила заступниця міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Інна Голованчук.

Задля отримання пільгового кредиту під 3% на вимогу фонду KfW буде сформовано окрему чергу на базі існуючих реєстрів, які ведуться Державним фондом сприяння молодіжному житловому будівництву та його регіональними управліннями.

Як раніше повідомляв портал МЕтри, у листопаді Уряд схвалив грантову та проєктну угоди між Мінреінтеграції та німецьким KfW на залучення 25,5 мільйонів євро на пільгові кредити на житло для ВПО. Відповідну угоду 3 червня 2020 року підписали посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен та Віцепрем’єр-міністр України Олексій Резніков.