Комунальну нерухомість у Києві можна орендувати за спрощеною системою

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
кмда

У столиці функціонує спрощена система отримання в оренду комунальних приміщень. Завдяки інформаційно-аналітичній системі «Управління майновим комплексом територіальної громади міста Києва» можна знайти вільне комунальне майно у місті та подати заявку на його оренду. Про це повідомила пресслужба Київської міської державної адміністрації с посиланням на заступника голови КМДА Олександра Харченка.

«Ми спростили процедуру та форму отримання в оренду приміщень комунальної власності. На порталі Департаменту комунальної власності розміщена інформація про вільні об’єкти та оголошені аукціони на оренду приміщень. Усі дані відображаються у формі інтерактивної мапи. Натискаючи на будь-який з вільних об’єктів, ви отримуєте основну інформацію: кількість квадратних метрів, технічний стан, балансоутримувача, фото, контакти відповідальної особи за оренду приміщення та інше. Зазначу, що увесь процес (від подачі заявки до отримання в оренду об’єкта) проходить через систему електронних публічних закупівель «Prozorro», – сказав Олександр Харченко.

Для отримання в оренду комунального приміщення необхідно обрати вільний об’єкт в інформаційно-аналітичній системі «Управління майновим комплексом територіальної громади міста Києва», зв’язатися з відповідальною особою за оренду та подати заявку. Потім заявка потрапляє у перелік оголошених аукціонів для оренди та через систему електронних публічних закупівель «Prozorro» відбувається конкурс.

Об’єкти комунальної власності надаються в оренду терміном на 5 років, з правом першої пролонгації ще на 5 років.

«Основні переваги оренди об’єктів комунальної власності – відкритість та прозорість усієї процедури. Ми не проводимо експертну оцінку вартості, а рахуємо 3% від балансової вартості. Також відсутні обмеження по цільовому призначенню приміщень. Я закликаю підприємців знайти для свого бізнесу об’єкт, взяти участь у конкурсі та отримати комунальне приміщення за вигідними умовами», – зазначив заступник голови КМДА.