Екс-президента Укрбуду Максима Микитася залишили під вартою

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
микитась

Київський апеляційний суд 20 січня 2021 року залишив чинним арешт колишнього керівника будівельної корпорації «Укрбуд», екс-нардепа Максима Микитася за підозрою в організації викрадення адвоката.

Про це повідомила пресслужба Київського апеляційного суду.

«Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду розглянула апеляційні скарги, подані стороною захисту на ухвалу Шевченківського районного суду міста Києва від 31 грудня 2020 року, якою задоволено клопотання старшого слідчого в ОВС відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління Головного управління Національної поліції міста Києва та застосовано до підозрюваного М. запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави строком до 27 лютого 2021 року включно», - йдеться у повідомленні.

За результатом апеляційного розгляду ухвалу слідчого судді Шевченківського районного суду міста Києва від 31 грудня 2020 року залишено без змін, апеляційні скарги сторони захисту – без задоволення.

У суді нагадали, що Максим Микитась підозрюється у вчиненні таких кримінальних правопорушень, як незаконне позбавлення волі або викрадення людини, а також у вимаганні.

Також, як раніше повідомляв портал МЕтри, Національне антикорупційне бюро звинуватило колишнього президента будівельної корпорації «Укрбуд», народного депутата України 8-го скликання Максима Микитася в організації заволодіння нерухомістю Національної гвардії на суму понад 81 млн грн за допомогою підконтрольних йому будівельних компаній.