Столична влада продовжить суди за знесення зайвих поверхів «Монстру на Подолі»

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
nyg-val-1024x725-1024x725

Справу щодо демонтажу самочинно збудованих поверхів у житлово-офісному комплексі на вул. Нижній Вал, 27-29, відомого як «Монстр на Подолі», продовжить розглядати Північний апеляційний господарський суд.

Про це повідомив заступник міського голови – секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко на своїй сторінці у Facebook.

«Касаційний господарський суд підтвердив правову позицію Київської міської ради і направив судову справу про знесення зайво надбудованих поверхів для продовження розгляду до апеляційного господарського суду», - написав він.

За словами Володимира Бондаренка, таке рішення відкриває шлях до того, аби апеляція перейшла до розгляду справи по суті.

Як повідомляв портал МЕтри, у листопаді Окружний адміністративний суд міста Києва зобов’язав Державну архітектурно-будівельну інспекцію видати забудовнику сертифікат готовності на скандальний житлово-офісний комплекс на вулиці Нижній Вал, 27–29.

Перед тим, у 2019 році Господарський суд Києва зобов’язав забудовника знести чотири верхні поверхи (вище восьмого поверху будинку), які не передбачені проєктом.